Hvad koster en tekstforfatter?

Kristian Scharling
June 19, 2019
min. læsning

Bureau- og konsulentarbejde takseres ofte via en timepris. Nogle koster 2.000 i timen, andre koster 300. Skal man så ikke bare vælge den billigste mulighed, fordi en times arbejde er en times arbejde, uanset hvilken løsning man vælger? Alle kan vel nå den samme mængde arbejde på det samme antal timer – ikke?

Udover at kvaliteten kan variere utroligt meget fra sted til sted, er det også vidt forskelligt, hvad man som bureau eller konsulent mener, at man kan nå på en time. Derfor er det vigtigt, at du som kunde ikke løber skrigende væk fra en høj timepris, før du har fået specificeret yderligere, hvad du egentlig får for pengene. Omvendt er det næsten også endnu vigtigere, at du ikke vælger det første og bedste, fordi du kan få en ekstra billig timepris.

Fordi timeprisen siger intet om, hvad dit projekt samlet kommer til at koste.


En times arbejde hos Somera

Vi vil prøve at skære det ud i pap. Hos Somera kører vi en timepris, der hedder 950 kr. excl. moms. For en times arbejde kan du som udgangspunkt få lavet blandt andet:

Alle listede priser omfatter research, tekstforfatning, revidering, godkendelse og korrektur. Du vil altid få en fast pris på din opgave, når dens fulde omfang er vurderet.

Variabler, der kan påvirke prisen

Ovenstående liste er, hvad man kan forvente i detilfælde, når man kommer til os med en opgave. Der kan dog være visse elementer ved opgaven, som gør, at prisen på en tekstforfatter kan variere.

Korte, konkrete tekster

Mere tekst er lig med mere arbejde. Skulle man tro. Små, specifikke tekster, der skal indramme mange informationer på et lille område, er ofte sværere at skrive end længere stykker, hvor man har mere plads at arbejde på til at forklare noget yderligere. Har man nogle markedsføringbudskaber eller en række produktbeskrivelser, der skal indkapsle noget omfattende, men som kun må fylde 30 ord, kan man ikke få skrevet 20-25 af dem på en time. Her vil vi give et særtilbud på opgaven.

Tekniske produkter og omfattende research

Det er ingen hemmelighed, at nogle tekster er nemmere at skrive end andre, fordi de ganske enkelt kræver mindre research. Det går hurtigere at skrive en artikel om fodbold end om elementpartikler på et atomart niveau. Og det kan have betydning for prisen. Igen vil vi give et særtilbud, hvis vi føler, at opgaven falder uden for kategori.

Manglende grundlæggende information ved start på tekstarbejde

Det sker af og til, at folk har ønsker til rettelser i deres tekster, og det er helt naturligt. Folk har en forventning om, at tekstarbejdet bliver efter deres hoved, og det går vi gerne langt for at sikre ved at foretage rettearbejdet gratis. Dette forsøger vi at forsikre os ved at få afklaret opgaven så gennemgående som muligt i starten, og ellers har kunden mulighed for at følge med og kommentere live, mens vi skriver. Skulle det dog ske, at den færdige tekst er grundlæggende forkert, fordi vigtige informationer har været udeladt i starten, vil vi tage en merpris for rettearbejdet.


Lad os tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe jeres virksomhed.

Kristian Scharling
Indehaver

Skal vi hjælpe jeres virksomhed?

Tusinde tak. Din besked er nu sendt, og du hører fra os inden for de næste 24 timer.
Hovsa. Der skete en fejl. Prøv lige at tjek om alt er, som det skal være.