Service

Freelance tekstforfatter

Er det ikke enkelt at skrive en tekst til jeres hjemmeside eller andre platforme?

Det korte svar er nej. Det kræver stor viden om SEO, sprog og kommunikation. Med en freelance tekstforfatter hos Somera er I sikre på at få en tekstforfatter, der har alle tre dele.


Forfin jeres online profil


Det er et stort arbejde at skrive tekster og beskrivelser med et indhold, som taler til både jeres kunder og Google. Derfor har vores freelance tekstforfattere en analytisk tilgang med fokus på sprog, syntaks og søgeord, så I bliver set af jeres kunder i søgemaskinen.

Alexander og Isabel sidder og taler om et konkret content marketing-projekt.

Jeres personlige tekstforfatter

Inden vi begynder på jeres tekster, vurderer vi altid nøje, hvilken skribent der bedst matcher opgaven i vores team af tekstforfattere. Tekstforfatteren vælges på baggrund af specialer, baggrundsviden og kompetencer, så vi er sikre på, at I får den bedst mulige tekst.

Senior copywriter Mette arbejder med en kundes hjemmesidetekster

Kvalitetssikring af jeres tekster

Selvom I får tildelt en personlig freelance tekstforfatter, er vi altid flere inde over teksterne. Det er jeres garanti for, at vi fanger alle fejl og skæve formuleringer i en korrekturgennemgang, så I får en tekst i højeste kvalitet – det får jer til at fremstå både troværdig og professionel.

Indehaver Kristian Scharling og hans kollega Jan arbejder

Grunde til at bruge en freelance tekstforfatter

Uforpligtende hjælp til ad hoc-opgaver

Med en freelance tekstforfatter er I ikke bundet op på nogle faste lønninger.

Betal kun for det arbejde I får - og få det gjort af en professionel.

Få sparring af en professionel

En freelance tekstforfatter kan give jer sparring på jeres generelle kommunikation og komme med input, I ikke selv havde tænkt over.

Tekster, der passer ind i jeres strategi

Ønsker I mere organisk trafik, flere downloades, bedre leads eller noget helt fjerde?
En freelance tekstforfatter kan sætte sig ind i jeres forretning og skrive med et klart formål.

Sådan foregår et content marketing-forløb

Indledende

Først afklarer vi jeres behov og sikrer os, at vi er et match.

Ikon til højre
Planlægning

Dernæst laver vi en plan for arbejdet. Tidsplan, budget og alt andet bliver vi enige om.

Ikon til højre
Vi arbejder

Når vi er enige om den videre plan, hopper vi til tasteturet og arbejder med jeres tekster.

Ikon til højre
Feedback

I er eksperterne på jeres forretning - ikke os. Derfor giver I løbende feedback, og vi retter til.

Ikon til højre
Levering

Når vi har kørt feedback, er projektet afsluttet og I får jeres tekster.

FAQ

Hvad er timeprisen for en freelancer?

Timeprisen på en tekstforfatter kan variere i høj grad alt efter, hvem der er tale om. Hos Somera er vores timepris 1.200 kroner + moms.

Hvad er en freelance tekstforfatter?

En freelance tekstforfatter er en tekstforfatter, der arbejder "freelance". Altså selvstændigt eller på et bureau, for så at virksomheder kan købe deres ydelser løbende.

Har I også freelancere på andre sprog?

Vi har tekstforfattere, der skriver på dansk, svensk, norsk og engelsk. Dertil arbejder vi med tekstforfattere på andre sprog.

Hvad laver en tekstforfatter?

En tekstforfatter kan lave mange ting - men fælles for alt er, at det handler om det skrevne ord. Vores tekstforfattere arbejder både med hjemmesidetekster, white papers, kommunikationsstrategi og content marketing.

Kan vi følge med i arbejdet nogle steder?

Vi gør meget ud af at holde jer løbende opdateret på vores arbejde. Derfor får I adgang til vores arbejdsdokumenter, hvor I kan følge med.

Spar på kræfterne og brug en freelance tekstforfatter

Har I selv prøvet at skrible halvhjertede tekster ned til jeres virksomhed, ved I sikkert, at det ikke er lige til. Det tager lang tid – særligt, hvis I ikke er vant til det. Derfor er både tid og penge givet bedre ud, hvis I benytter jer af en freelance tekstforfatter, der kan træde til, når I har brug for skarpe, fængende og velformulerede tekster.

Så har I både sparet tid og kræfter, og I kan i stedet fokusere på andre dele af forretningen. Det giver ikke bare bedre mening, det giver også større tilfredshed, når I kan se, at kunderne rent faktisk finder frem til jeres produkter eller ydelser.

Hvad skal en freelance tekstforfatter kunne?

Med en freelance tekstforfatter kan I få skrevet tekster, lige når I har brug for det. På den måde behøver I ikke ansætte en skribent til at varetage tekstforfatningen – i stedet kan I hive fat i en freelance tekstforfatter, når projekterne byder sig.

Tekstforfatteren træder til, når I har brug for at formidle et bestemt budskab. Men hvad skal en freelance tekstforfatter kunne? Det samme som en helt almindelig tekstforfatter.

Uanset hvilken form for tekstforfatter I bruger, skal vedkommende være i stand til at skrive kreative tekster, der fanger kundernes interesse og giver dem lyst til at købe jeres produkter eller ydelser. Teksterne skal være grammatisk korrekte og skrives ud fra jeres ønsker, behov og identitet. Med øje for jeres målgruppe og ikke mindst søgemaskinerne skal teksterne øge jeres online synlighed.

Troværdigt content med en professionel tekstforfatter

Et af de vigtigste greb ved online kommunikation er troværdighed. Virker I og jeres tekster utroværdige, bliver kunderne skræmt væk. Og så smutter de over til konkurrerende sider. Det er jo ikke meningen.

En tekstforfatter med solid baggrundsviden hjælper med at etablere jer som ekspert på området gennem præcis formidling af jeres budskaber. Som forbrugere nærer vi nemlig større tillid til eksperter, og derfor øger troværdige eksperttekster købelysten hos jeres kunder. En god tekst får jer til at stå frem som ekspert med brugbar viden, ligesom den er let at læse og forstå.

Det gælder først og fremmest om at finde en interessant vinkel, hvor I fremstår fra jeres bedste side, og hvor kunden uden besvær kan tygge sig gennem teksten. Jeres tekster på jeres hjemmeside eller andre digitale platforme er jeres online ansigt udadtil, og derfor kræver det, at I fremstår professionelle og troværdige.

Træd ind på den digitale scene med en freelance tekstforfatter

En god tekst viser jer ikke bare fra jeres bedste ekspertside og taler til kundens tillid. Den er også SEO-venlig. Gode SEO-tekster positionerer jer i top på den digitale søgeordsscene. Med en ekstern tekstforfatter bliver jeres tekster lette, lækre, velformulerede og med indarbejdede søgeord. I en SEO-tekst er det vigtigt, at søgeordene fremstår ”usynlige” – det vil sige, at de bliver flettet ind i teksten på en naturlig måde.

Den del kræver et særligt greb om sproget – det har en professionel tekstforfatter. Keyword stuffing, hvor en tekst så at sige proppes med søgeord, er ikke længere måden at vinde Googles hjerte på. I stedet kræver det længere, skarpe tekster med et naturligt flow af søgeord. Det skærper jeres online synlighed på nettet og hjælper jer med at trække trafik og kunder til biksen.

Kig jeres tekstforfatter over skulderen

Hos Somera er vi fortalere for åbenhed og gennemsigtighed. Når I bliver matchet med en af vores tekstforfattere, kan I hele vejen gennem arbejdsforløbet følge med over skulderen.

Når opgaven påbegyndes, får I en mail med et link. Her får I adgang til det dokument, som vores tekstforfatter skriver jeres tekster i. Det giver jer mulighed for at være med på sidelinjen under hele forløbet – og I kan både kommentere i dokumentet og kommunikere med jeres personlige tekstforfatter. Det tror vi på giver det bedste, hurtigste og mest gnidningsfrie resultat.

Sæt pris på gode tekster

Har I behov for gode og gennemarbejdede tekster fra tid til anden? Men har I ikke råd til at have en fast tekstforfatter tilknyttet? Så er en freelance tekstforfatter et godt alternativ. På den måde betaler I kun, når I har brug for at få kradset jeres skarpe budskaber ned i tekster. Men hvad koster en tekstforfatter?

Hos Somera arbejder vi ud fra en fast timepris på 850 kr. eksklusiv moms. Det handler om at skrive værdifulde ord, der er relevante for jeres kunder, og som får dem til at blive hængende på siden, fordi de får værdifuld viden. Det gør de ikke, desto længere teksterne er. Derfor arbejder vi med stramme tekster, der fastholder jeres målgruppes interesse. Og derfor er vores priser som udgangspunkt ikke pr. ord.

Er teksterne velformulerede med et content, som er brugbart for jeres kunder, sætter Google pris på det og belønner det med bedre rangering – og så er de i sidste ende mere værd end alenlange tekster, der fyldes med ligegyldige informationer.


Et portræt af Kristian Scharling, der smiler til kameraet.

Lad os tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe jeres virksomhed.

Kristian Scharling
Indehaver
Navn
E-mail
Telefonnummer
Din besked
Send din besked

Din besked er nu sendt. Vi vender tilbage hurtigst muligt 👋🏼

Ups! Der gik noget galt under indsendelse af formularen.